Meaplus

Login

Med Meaplus Login kan ni enkelt ersätta användarnamn och lösenord med en enklare och säkrare inloggning där användaren istället loggar in med sin mobiltelefon och Meaplus ID via en så kallad tvåfaktorsautentisering. (2FA).

Med Meaplus ID går det att logga in antingen med pinkod eller biometri. Vid en inloggning via dator skickas en förfrågan till användarens Meaplus ID i telefonen där den får autentisera sig via ett fingeravtryck eller kod. Inloggningen sker lika enkelt som om användaren skulle öppna sin egen telefon.

Meaplus Login finns tillgänglig via ett REST API som integreras till de applikationer som ni vill använda. 

Meaplus Login med Företagskonto Bas

Med ett Företagskonto Bas, går det att använda Meaplus Login för användare som ej är identifierade*. Denna tjänst är helt kostnadsfri både dig som företag och de som nyttjar tjänsten via sitt Meaplus ID.

Meaplus Login med Företagskonto Plus

Med Meaplus Login kopplat till Företagskonto Plus går det istället att skapa en mer avancerad inloggning och ställa krav på att användarna som skall kunna logga in i en viss applikation måste vara identifierade*. Detta ger en större tillit till de som använder tjänsten samtidigt som det erbjuder möjlighet för er som företag att också adressera identifierade användare via Meaplus Meddelanden.

* Som identifierad användare kan en applikation ta del av information (attribut) som styrker en privatpersons identitet. Via Meaplus Valideringstjänst går det att styrka sitt namn, personnummer, adress och telefonnummer. Som identifierad användare delar man denna information med applikationen via sitt Meaplus ID. Som ej identifierad användare saknas denna information och applikationen känner då ej till vem personen i fråga verkligen är. 

© Meaplus AB 2019, All rights reserved

Scroll Up