SEFOS

Säkra Videomöten

SEFOS säkra videomöten gör det möjligt att på ett enkelt sätt boka digitala videomöten där deltagarna måste verifiera sig med stark autentisering för att kunna ansluta till mötet. Mötesdeltagarna kan identifiera sig med metoder som exempelvis svensk e-legitimation, SITHS eller liknande och på så sätt påvisa behörighet till mötet.

Mötesdeltagare kan använda sig av olika identifieringsmetoder

Konfigurera ditt möte med individuella identifieringsmetoder för varje deltagare och använd kalendern precis som vanligt för att hålla koll på dina möten. Alla SEFOS vanliga identifieringsmetoder fungerar med videomöten.

Använd olika leverantörer av system

När man bokar ett möte väljer man om det skall vara ett vanligt Teams möte eller ett SEFOS möte. Ett SEFOS möte använder en egen server och den kan man ha som egen installation eller via Meaplus. Har man en egen installation lämnar videoströmmen aldrig organisationen och man har validerade deltagare.
 
Att boka möten fungerar på samma sätt oavsett vilket system som används.

Shrems ii skapar problem

Senaste tidens turbulens angående molntjänsters vara eller icke vara inom svensk offentlig sektor har gjort att behovet av en tjänst för säkra videomöten levererad i Sverige, och av ett svenskt företag, ökat markant.

SEFOS gör det möjligt för en organisation att välja var deras tjänst ska vara installerad och därmed även säkerställa att deras data inte går via en utländsk leverantör av molntjänster.

Kontakta oss för mer information

Vill du veta mer om SEFOS Säkra Videomöten? Kontakta oss genom att fylla i formuläret bredvid, så återkommer vi så snart som möjligt!