SEFOS

En plattform för säker kommunikation

Skydda personuppgifter eller annan sekretessbelagd information vid kommunikation med privatpersoner eller andra företag och organisationer.

Utan begränsningar

Eftersom att man inte behöver vara registrerad för att ta emot meddelanden så kan du utan begränsningar skicka säkra meddelanden till vem som helst! Både användare inom tjänsten men även externa mottagare.

Stark autentisering

Låt mottagare identifiera sig antingen med sms eller någon form av e-legitimation (ex- BankID, Freja eID eller SITHS) för att öppna det skickade meddelandet eller ansluta till det säkra videomötet.

Använd som tillägg eller direkt i webben

SEFOS finns tillgängligt som webbtjänst genom SEFOS for Web, men kan även i dagsläget användas som ett tillägg till MS Outlook och Teams. Det finns även möjlighet till att integrera SEFOS mot nya system.

Skicka krypterade meddelanden till vem som helst

Kryptera informationen på ett enkelt sätt och adressera både registrerade och externa mottagare. Låt adressaten identifiera sig med Freja e-ID, Freja Organisations e-ID, SITHS, Mobilt BankID, SMS eller E-post. Så snart mottagaren identifierat sig kan den krypterade informationen öppnas.  

Med SEFOS blir det enkelt att skicka krypterade meddelanden till vem som helst!

skicka-vem-som-helst-2

Låt externa mottagare besvara länkmeddelanden

Skicka meddelanden till mottagare även utanför själva tjänsten. Den externa mottagaren kan dessutom besvara dessa så kallade länkmeddelanden. 

Personuppgifter eller annan känslig information skickas enkelt direkt till identifierade mottagare som i sin tur kan besvara meddelandet på samma säkra sätt som det togs emot!

Det här säger våra kunder om SEFOS

Det här säger våra kunder om SEFOS

Stark autentisering med e-ID

SEFOS är idag anpassat för att kunna hantera olika typer av autentiseringsmetoder. Allt från enkla verifieringar via e-post, SMS och lösenord till olika e-ID som Mobilt BankIDFreja e-ID, Freja organisations eID, NetID med SITHS och Nexus ID.

Vilken PKI-baserad inloggningsmetod som helst kan i stort sett integreras med SEFOS.

Boka en demo av SEFOS

Vill du veta mer om SEFOS och samtidigt få en demo av hur applikationen fungerar? 

Fyll i formuläret så kontaktar någon från Meaplus dig så snart som möjligt! 

Användningsexempel

Digital kommunikation mellan vårdgivare
När personkänslig information ska kommuniceras mellan ex. privata och offentliga vårdgivare, kan det många gånger skapa stora utmaningar. SEFOS gör det möjligt att på ett enkelt sätt kommunicera personkänslig information digitalt.

Läs mer om värdet SEFOS ger för digital kommunikation inom vården.
Läs mer
Effektivisering av offentlig sektor
Inom offentlig sektor skapar bristen på möjligheter att kommunicera digitalt ofta stora kostnader och långsamma processer som följd. SEFOS gör det möjligt att på ett enkelt sätt effektivisera dessa processer, där information kan skickas mellan organisationer och direkt till identifierade privatpersoner på säkert och kostnadseffektivt sätt.

Läs mer om värdet SEFOS tillför inom offentlig sektor.
Läs mer
Säker meddelandetjänst för dentalvården
Regelverk och krav som bland annat kommer med GDPR, skapar idag utmaningar inom dentalvården när exempelvis en dentalklinik ska kommunicera patientinformation till en annan klinik eller när en enskild patient behöver få sin journal skickad till sig. Med SEFOS blir det enkelt att skicka patientinformation digitalt till både kliniker, offentliga verksamheter och patienter.

Läs mer om de fördelar SEFOS skapar för dentalvården.
Läs mer
Föregående bild
Nästa bild

Detta krävs för att skicka information med SEFOS

För att kunna nyttja SEFOS funktioner behöver någon av applikationerna nedan användas tillsammans med autentisering genom exempelvis Svensk e-legitimation.

Skicka säkra meddelanden genom Teams och verifiera användare in till Teamsmöten genom att låta de inbjudna mottagarna använda sig av allt från tjänstelegitimation till privat eID och SMS.

Klicka här för att hämta SEFOS för MS Teams.

SEFOS fungerar tillsammans med MS Outlook och Micosoft 365. Om du vill kunna skydda dina meddelanden via SEFOS och Outlook krävs att du först installerar SEFOS som tillägg till Outlook.

Klicka här för att hämta SEFOS för Outlook.

Har man ej tillgång till MS Outlook eller Teams kan man istället använda SEFOS for Web för att skicka skyddade meddelanden. Detta alternativ är helt webbaserat och kräver varken installation eller ytterligare tillägg till din enhet. SEFOS for Web får du automatiskt tillgång till som en registrerad användare av SEFOS.

SEFOS kan anpassas efter olika klientcertifikat. Idag erbjuds följande inloggningsalternativ;

Hög tillitsnivå:

     För privatperson
     + Mobilt BankID
     + Freja e-ID

     För organisationer
     + NetID & SITHS
     + Freja Organisations eID
     + Nexus ID

Lägre tillitsnivå:

     Lösenord

Detta krävs för att ta emot information med SEFOS

Eftersom att man inte behöver vara registrerad för att ta emot säkra meddelanden är allt som behövs en e-postadress och den identifieringsmetod som avsändaren väljer.

Som SEFOS-användare loggar man enkelt in i SEFOS add-in för att öppna det krypterade meddelandet. Är man inte registrerad i SEFOS och får en säker länk, går det istället att identifiera sig via den metod som anvsändaren bestämt;

 

Hög tillitsnivå:

     För privatperson:
     + Mobilt BankID
     + Freja e-ID

     För organisationer:
     + NetID & SITHS
     + Freja Organisations eID
     + Nexus ID

Lägre tillitsnivå:

     SMS
     E-post