SEFOS

En plattform för säker kommunikation

Skydda personkänslig eller annan sekretessbelagd information vid kommunikation med privatpersoner eller andra företag och organisationer.

Integration

Vi har idag integrationer för bland annat MS Outlook och Teams, men det går även att nyttja SEFOS som en separat webbtjänst eller integrera mot andra applikationer.

Utan begränsningar

Eftersom att man inte behöver vara registrerad för att ta emot meddelanden så kan du utan begränsningar skicka säkra meddelanden till vem som helst!

Stark autentisering

Låt mottagare identifiera sig antingen med sms eller någon form av e-legitimation (ex- BankID, Freja eID eller SITHS) för att öppna meddelandet.

Använd som tillägg eller direkt i webben

SEFOS finns tillgängligt som webbtjänst genom SEFOS for Web, men kan även i dagsläget användas som ett tillägg till MS Outlook och Teams. Det finns även möjlighet till att integrera SEFOS mot nya system.

Skicka krypterade meddelanden till vem som helst

SEFOS tillåter dig att kryptera informationen på ett enkelt sätt och adressera både registrerade och externa mottagare. Låt adressaten identifiera sig med Freja e-ID, Freja Organisations e-ID, SITHS, Mobilt BankID, SMS eller E-post. Så snart mottagaren identifierat sig kan den krypterade informationen öppnas.  

Med SEFOS blir det enkelt att skicka krypterade meddelanden till vem som helst!

skicka-vem-som-helst-2

Låt externa mottagare besvara länkmeddelanden

SEFOS gör det inte bara möjligt att skicka meddelanden till mottagare även utanför själva tjänsten. Nu kan även den externa mottagaren besvara dessa så kallade länkmeddelanden. 

Personuppgifter eller annan känslig information skickas enkelt direkt till identifierade mottagare som i sin tur kan besvara meddelandet på samma säkra sätt som det togs emot!

Stark autentisering med e-ID

SEFOS är idag anpassat för att kunna hantera olika typer av autentiseringsmetoder. Allt från enkla verifieringar via e-post, SMS och lösenord till olika e-ID som Mobilt BankIDFreja e-ID, Freja organisations eID, NetID med SITHS och Nexus ID.

SEFOS kan integreras med i stort sett vilken PKI-baserad inloggningsmetod som helst.

Boka en demo av SEFOS

Vill du veta mer om SEFOS och samtidigt få en demo av hur applikationen fungerar? 

Fyll i formuläret till höger så kontaktar någon från Meaplus dig så snart som möjligt! 

Detta krävs för att skicka information med SEFOS

För att kunna nyttja SEFOS funktioner behöver någon av applikationerna nedan användas tillsammans med autentisering genom exempelvis Svensk e-legitimation.

SEFOS fungerar tillsammans med MS Outlook och för både Micosoft 365 eller Exchange 2016 & 2019. Om du vill kunna skydda dina meddelanden via SEFOS och Outlook krävs att du först installerar SEFOS som tillägg till Outlook.

Klicka här för att hämta SEFOS för Outlook.

Skicka säkra meddelanden genom Teams och verifiera användare in till Teamsmöten genom att låta de inbjudna mottagarna använda sig av allt från tjänstelegitimation till privat eID och SMS.

Klicka här för att hämta SEFOS för MS Teams.

Har man ej tillgång till MS Outlook eller Teams kan man istället använda SEFOS for Web för att skicka skyddade meddelanden. Detta alternativ är helt webbaserat och kräver varken installation eller ytterligare tillägg till din enhet. SEFOS for Web får du automatiskt tillgång till som en registrerad användare av SEFOS.

SEFOS kan anpassas efter olika klientcertifikat. Idag erbjuds följande inloggningsalternativ;

Hög tillitsnivå:

     För privatperson
     + Mobilt BankID
     + Freja e-ID

     För organisationer
     + NetID & SITHS
     + Freja Organisations eID
     + Nexus ID

Lägre tillitsnivå:

     Lösenord

Detta krävs för att ta emot information med SEFOS

Eftersom att man inte behöver vara registrerad för att ta emot säkra meddelanden är allt som behövs en e-postadress och den identifieringsmetod som avsändaren väljer.

Som SEFOS-användare loggar man enkelt in i SEFOS add-in för att öppna det krypterade meddelandet. Är man inte registrerad i SEFOS och får en säker länk, går det istället att identifiera sig via den metod som anvsändaren bestämt;

 

Hög tillitsnivå:

     För privatperson:
     + Mobilt BankID
     + Freja e-ID

     För organisationer:
     + NetID & SITHS
     + Freja Organisations eID
     + Nexus ID

Lägre tillitsnivå:

     SMS
     E-post

AdobeStock_138179585c.png

Har du frågor och vill veta mer om SEFOS?