Nu släpper vi SEFOS 3.0

Nu släpper vi SEFOS 3.0

Nu finns en ny version av SEFOS tillgänglig och med denna release är vi glada att kunna presentera ett flertal nya funktioner och uppdateringar. Skapa bland annat säkra videomöten genom att låta mötesdeltagare verifiera sig för att ansluta med hjälp av SEFOS Säkra Videmöten och koppla flera SEFOS-användare till en och samma e-postadress genom SEFOS Funktionsbrevlådor.

SEFOS Säkra Videomöten (För SEFOS for Web & Teams)

Med SEFOS Säkra Videomöten är det möjligt att på ett enkelt sätt boka digitala videomöten där deltagarna måste verifiera sig med stark autentisering för att kunna ansluta till mötet samtidigt som du skyddar videoströmmen. Mötesdeltagarna kan identifiera sig med metoder som exempelvis svensk e-legitimation, SITHS eller liknande och på så sätt påvisa behörighet till mötet.

Läs mer om SEFOS Säkra Videomöten här.

Säkert Videomöte via Teams (för Teams)

Genom vår integration till MS Teams är det möjligt att boka Teamsmöten och låta mottagare identifiera sig för att ansluta till mötet.

Funktionsbrevlåda (för SEFOS for Web och Teams)

SEFOS erbjuder nu möjligheten att kunna koppla flera SEFOS-användare till en och samma e-postadress, dvs en så kallad Funktionsbrevlåda. Som användare av en funktionsbrevlåda är det möjligt att lägga till/ta bort andra användare i funktionsbrevlådan, skicka och ta emot meddelanden över SEFOS, få full tillgång till historik även om man är en ny användare och genomföra hantering av ärenden. Läs mer om SEFOS Funktionsbrevlådor här.

Autentisering
  • Vi har skapat möjligheten att ha ett lokalt BankID och Freja eID avtal.
  • Genom våra nya administrationsinställningar kan man som SEFOS Admin nu bestämma vilka inloggningsmetoder som är tillåtna inom noden samt vilka identifieringsmetoder som är tillgängliga för ej registrerade SEFOS användare.
  • En uppdatering har gjorts för LOA inställningar. I den nya uppdateringen hämtar vi den inloggade användarens maximala LOA nivå när den ska skicka meddelanden. Detta för att det inte ska fungera att välja en nivå som SEFOS noden inte stödjer.
Övriga förbättringar och uppdateringar i SEFOS 3.0

Förbättrade utskick via mail
För dem som inte har något SEFOS tillägg installerat skickar vi nu med en direktlänk till meddelandet i SEFOS for Web


Event Log
Viktiga händelser, som ex. när information uppdateras eller när konton tas bort, loggas numera i en event log.


Grafiska förbättringar


Buggfix

Glöm inte att följa oss på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna