NUITEQ STAGE och SEFOS – Ett partnerskap som erbjuder säker digital informationsöverföring

NUITEQ STAGE och SEFOS – Ett partnerskap som erbjuder säker digital informationsöverföring

Vi på Meaplus är glada att kunna meddela att vi med vår tjänst SEFOS inlett ett partnerskap tillsammans med NUITEQ och NUITEQ Stage.

NUITEQ skapar lösningar som gör det enklare för myndigheter, organisationer och företag att samarbeta digitalt. Företagets digitala mötestjänst, NUITEQ Stage, rekommenderades nyligen som mötestjänst av en stor grupp bestående av både offentliga organisationer och kommuner (eSamverkan) i deras kartläggning av alternativ till amerikanska molnbaserade samarbetslösningar. Tillsammans med vår tjänst SEFOS, som har inbyggd regelefterlevnad för t.ex. GDPR och OSL, kan kunderna vara säkra på att den personliga integriteten inte äventyras och att dataskydds lagarna följs.

Efterfrågan på säkra, lagliga och tillförlitliga digitala möteslösningar som utvecklas och drivs i Sverige har ökat dramatiskt sedan förra årets upphävande av dataöverföringavtalet mellan EU och USA. Med tanke på detta har vi beslutat att ytterligare höja NUITEQ Stage’s säkerhet genom att erbjuda en integration med SEFOS för att förenkla för offentlig sektor att kunna leva upp till lokala lagar och regler. För detta ändamål är NUITEQ Stage och SEFOS det självklara och bästa alternativet, inte minst eftersom både vår tjänst och SEFOS rekommenderas av eSamverkan i Sverige, säger Harry van der Veen, VD och medgrundare av NUITEQ.

Detta partnerskap kommer att erbjuda en ny typ av möte som bryter det traditionellt stereotypa mötesformatet mot en roligare och mer engagerande mötesform. Mötena är utvecklade utifrån samarbete först med en whiteboard, anteckningar, kommentarer och chatt i centrum där man sparar information från tidigare möten till nästa möte, om man vill. De fungerar utmärkt vid interna samarbetsmöten, APT-möten eller studenthälsovård där man tillsammans gör upp planer och att-göra-listor som man vill gå tillbaka och återanvända information vid senare möten.

Genom att kombinera SEFOS och NUITEQ Stage erbjuder nu Meaplus och NUITEQ tillsammans en lösning för säker digital kommunikation som är fullt utvecklad och drivs i Sverige. Kombinationen av Meaplus och NUITEQs digitala mötestjänst ger organisationer alla de fördelar som molnet ger och samtidigt möjlighet att kunna utveckla och bygga tjänster på en plattform som lever upp till de högsta säkerhetsreglerna där all data behandlas i enlighet med europeisk datalagstiftning.

– NUITEQ och Meaplus har samma drivkraft, att utveckla innovativa digitala tjänster som samtidigt gör det möjligt för kunderna att vara säkra på att deras information hanteras enligt gällande lagar och regler i Europa. Där den personliga integriteten inte kränks! Jag ser därför fram emot att arbeta tillsammans med NUITEQ i deras expansion och därmed fortsätta bygga ett svenskt ekosystem av digitala tjänster, säger Niklas Noren, VD på Meaplus.

NUITEQ har som mål att bli Skandinaviens största leverantör av digitala verktyg för effektiva, lagliga och säkra moderna möten.

-Förutom att vara en svensk partner som respekterar lokal datalagstiftning och följer våra och våra kunders höga krav på säkerhet kommer Meaplus att vara en viktig del av vår tillväxtstrategi. Deras säkra kommunikationsplattform SEFOS som skyddar känslig eller annan konfidentiell information när man kommunicerar med individer eller andra företag och organisationer tillsammans med NUITEQ Stage kommer att göra det möjligt för kunderna att fullt ut njuta av säkra moderna möten, avslutar Harry van der Veen.

Mer om NUITEQ

NUITEQ är ett mjukvaruföretag som skapar lösningar som gör det enklare för myndigheter, grupper, skolor och företag att samarbeta på ett smartare och mänskligare sätt. Med NUITEQs lättanvända digitala samarbetsverktyg drar kunder och användare nytta av förbättrad kreativitet, engagemang och resultat. Företagets prisbelönta programvara används av kunder i över 70 länder.

För mer information om NUITEQ, besök deras hemsida: www.nuiteq.com.

Om oss på Meaplus

Vår affärsidé är att utveckla och tillhandahålla applikationer, tjänster och infrastruktur som bidrar till att den privata och offentliga sektorn kan dra nytta av digitaliseringens fulla potential på ett enkelt och säkert sätt.

Meaplus är en godkänd SDK accesspunktsoperatör och kan med SEFOS leverera alla delar som behövs för att testa och produktionssätta en SDK-miljö.  

Ni kan läsa mer om oss här eller kontakta oss för mer information så återkommer vi så snart som möjligt!

Kontaktpersoner:

Niklas Noren, VD Meaplus

+46 703 84 95 70

niklas.noren@meaplus.com

Media kontakt: Ulrika Leufstedt Holmqvist – Marketing Officer NUITEQ

+46 730 41 75 55

uh@nuiteq.com

Glöm inte att följa oss på sociala medier för att få de senaste uppdateringarna